3D print service & Engineering

Industriële kwaliteit

Meedenkende Engineers

producten leverbaar op aanvraag

Deze voordelen biedt 3D printen

jou als ontwerper

ontwerpvrijheid

Als ontwerper kan je gelimiteerd zijn aan ontwerprichtlijnen van een productietechniek. Denk bijvoorbeeld aan de maakbaarheid of complexe vormen in een product. Bij 3D printen is het ongeacht de vorm, mogelijk om zeer complexe vormen te produceren, zoals:

  • Op maat gemaakte producten
  • Parametrisch design
  • Specials (prototypes, kleine serie enz.)
Door de eenvoud van het produceren van complexe vormen, kunnen kosten laag gehouden worden. Er hoeft niet meer zozeer gedacht te worden in verschillende productiestappen, omdat 3D printen dit kan combineren. 
Ontwerpvrijheid

Lage voorraad in het magazijn

Bij complexere vormen wordt er al snel uitgeweken naar het gietproces. Door de hoge malkosten is een minimale afname gewenst en dit kan ten koste gaan van magazijn ruimte. Bij 3D printen is het mogelijk om op aanvraag onderdelen te bestellen. Hier zitten geen extra kosten aan verbonden en zorgt ervoor dat de voorraad minimaal blijft. 

3D printen is daarom geschikt voor seriematig werk van 0-1000 stuks op jaarbasis. Is de verkoop bij u wat minder? Geen probleem, 3D printen past zich makkelijk aan om terug te schalen naar mindere productie. 

Industriële toepassingen

3D printen is niet alleen meer voor prototypes en decoratieve producten. Door het diversiteit aan verschillende materialen zijn de toepassingen op industrieel gebied zeer breed.  Denk bijvoorbeeld aan:

  • Bestendig tegen hoge temperaturen (200 °C +)
  • Op maat gemaakte afdichtingen
  • Op maat gemaakte ESD veilige componenten
  • Op maat gemaakte chemicaliën bestendige componenten
  • enz.

Laat ons u advies geven welk materiaal het beste bij uw toepassing past. Onze brede scala aan materialen biedt een oplossing voor iedereen. 

Waarom voor ons kiezen

Meedenkende Engineers

Wij willen niet alleen een printservice bieden, maar meedenken met uw toepassing. Wij geven graag advies hoe jouw onderdeel het beste getekend kan worden om mogelijke kosten te besparen. Wij delen graag onze kennis hoe de volgende aspecten effect hebben op jouw onderdeel: printoriëntatie, support structures, minimale wanddikte, afwerking en materiaalkeuze

Ons doel

Wij geloven dat 3D printtechnieken nog te weinig worden toegepast op plekken waar dat wel kan. Ons doel is om mensen te inspireren welke mogelijkheden 3D printen bied en waar nodig helpen met implementeren. 

0 +
tevreden klanten
0
Gaaf nummer
0 +
Geprinte producten

Bedrijven waar wij voor produceren

Klaar om uw onderdelen bij ons uit te besteden?

Wij gaan graag met u om tafel om te bespreken hoe wij onze 3D printtechnieken of Engineering expertise kunnen toepassen op uw productportfolio. Wij analyseren graag uw onderdelen om te bekijken waar voor u kosten bespaard kunnen worden. Neem gerust contact met ons op, zodat we een afspraak kunnen inplannen. Heeft u al een idee hoe uw onderdeel geprint dient te worden? Upload uw onderdeel dan door op onderstaande button te klikken en dan helpen wij u verder.

Scroll naar top