Hardware adapter

Klant

KEMP BV

Doel

Een koppelstuk produceren die het gewenste moment kan overbrengen
Om de huidige hardware van MBA200 draaivleugelsensoren te kunnen hergebruiken met nieuwe MBA800 aandrijving, heeft opdrachtgever KEMP BV een adapter ontwikkeld. De adapter wordt op de oude as gezet en heeft dezelfde uitgaande koppeling als het nieuwe hardware-deel, zoals in de foto te zien is. Het is van belang dat de adapter het maximale torsiemoment van de sensor, zo’n 190Nmm, op kan vangen.

Kostenbesparing

De tweede foto toont bovenaan de adapter die KEMP BV voor deze situatie heeft ontwikkeld. Het betreft een op maat gemaakt RVS316 werkstuk, geproduceerd op een 4-assige draaibank. Vanwege de productie moeilijkheidsgraad, en de daarbij komende kosten, is AM Workbench gevraagd om een alternatief hiervoor te ontwikkelen. Het onderste deel van de tweede foto geeft vervolgens het resultaat weer; een herzien ontwerp van de adapter, geoptimaliseerd voor onze FDM 3D printers en vervaardigd uit ons krachtige materiaal AMW-XTCF20. Voordat het ontwerp definitief goedgekeurd kon worden is deze gedurende 3 maanden 24/7 getest met de nieuwe sensor op het maximale torsiemoment.

Materiaalkeuze

AMW-XTCF20 is een composiet materiaal van thermoplastische kunststof met koolstofvezel, een combinatie die zorgt voor optimale sterkte en tegelijkertijd minimaal gewicht. Ter conclusie bespaart KEMP BV dankzij ons FDM ontwerp nu 77% aan kosten en 63% aan gewicht vergeleken met het conventionele ontwerp! Bent u ook benieuwd of 3D printen geschikt is voor uw ontwerp, of heeft ons materiaal AMW-XTCF20 uw interesse gewekt? Neem contact met ons op, dan helpen wij u graag verder.
AMW-PF2-F3
Scroll naar top