Meubel Afdekdopjes

Klant

Vonder

Doel

Bieden van een alternatieve productiemethode voor custom (zwarte) afdekdopjes
Voor het afdekken van het binnenwerk van knoppen en hendels maakt opdrachtgever Vonder gebruik van op-maat-gemaakte afdekdopjes, weergegeven op de eerste foto. Deze worden vervaardigd uit RVS door middel van draaiwerk en vervolgens met zwarte verf bespoten om het af te stemmen op de kleuren van het meubilair. Dit zorgt voor een arbeidsintensieve productiemethode, waar de opdrachtgever een alternatief voor wil zien.

Kwaliteit

Bij Vonder staat kwaliteit hoog, waardoor standaard FDM-printers niet voldoen aan de eisen. Voor dit onderdeel is dus gekeken naar de toepasbaarheid van SLA-printen, welk produceert met een kwaliteit gelijk aan spuitgietmachines; zeer hoge toleranties, een glad oppervlak en een egale afwerking. De tweede foto toont het alternatief dat AM Workbench heeft kunnen bieden. De dopjes worden gemaakt met een nauwkeurigheid tot 25μm uit een volledig mat-zwart Standard Resin. De versimpelde productiemethode betekent verder voor de opdrachtgever dat verven/spuiten van de dopjes niet langer nodig is. Inmiddels worden de dopjes toegepast in de productie van het meubilair, waarbij de opdrachtgever ons kan benaderen voor een voorraad gestuurde productie van de afdekdopjes.

Materiaalkeuze

Standard Resin (Black) is het standaard, budgetvriendelijke materiaal voor SLA-printen. Doordat de afdekdopjes voornamelijk worden ingezet voor zijn esthetische eigenschappen is het materiaal voor dit onderdeel zeer goed toepasbaar. De standard resin is verder in grijs, wit en transparant verkrijgbaar. Ook voor projecten met een grotere afname is er de mogelijkheid om een specifieke RAL-kleur op te vragen van het materiaal voor het beste resultaat. De volledig gekleurde resin zorgt ervoor dat de kleur behouden wordt bij het optreden van krassen en slijtage. Ter conclusie ontvangt Vonder een hoogwaardig product en besparen ze dankzij deze alternatieve productiemethode tijd, en dus kosten, vergeleken met de originele methode! Bent u ook benieuwd of 3D printen geschikt is voor uw ontwerp, of heeft onze methode SLA-printen uw interesse gewekt? Neem contact met ons op, dan helpen wij u graag verder.
AMW-PF4-Foto1
Scroll naar top