Prototype medisch mondmasker

Klant

Mymaskfit (UK)

Doel

Prototype medisch mondmasker
MyMaskFit (UK) is opgericht om een alternatief medisch mondmasker te bieden, volledig getailleerd aan de drager. Voor de opzet van deze productie zocht het bedrijf naar een leverancier die door middel van spuitgieten grote series op korte termijn kon leveren. Aangezien ze nog wel in ontwerpfase zaten, waardoor de kosten met spuitgieten voor de eerste prototypes zéér hoog zouden zijn, bood AM Workbench een oplossing voor deze fase aan.

Prototyping

Bij spuitgieten is het van cruciaal belang dat het ontwerp van tevoren is goedgekeurd. Er moet namelijk een dure mal gemaakt worden en de machines moeten afgesteld worden op het ontwerp. Om ervoor te zorgen dat het ontwerp goed is, kan 3D printen een hele kosteneffectieve en nauwkeurige methode zijn. Door gebruik te maken van onze SLA printer creëren wij de ontwerpen met hoge precisie en een afwerking gelijk aan dat van spuitgieten. Zelfs wanneer het een volledig transparant ontwerp betreft, zoals in dit geval te zien is op de eerste foto, maakt de printer dit met gemak na. De tweede foto toont het ontwerp nadat de print voltooid is. Om te zorgen voor maximale doorzichtigheid van het ontwerp wordt het oppervlak behandeld met een transparante lak, zoals in de derde foto te zien is. Op moment van schrijven van deze tekst zijn er al meerdere (verschillende) prototypes afgenomen door opdrachtgever MyMaskFit (UK), waarbij aangetoond kan worden dat het maken van een prototype door middel van 3D printen voor dit project zeer veel tijd en kosten heeft bespaart ten opzichte van prototyping met spuitgieten.

Materiaalkeuze

Standard Resin (Transparent) is één van de standaard materialen voor SLA printen. De standard resin is verder in wit, grijs en zwart verkrijgbaar. Ook voor projecten met een grotere afname is er de mogelijkheid om een specifieke RAL-kleur op te vragen van het materiaal voor het beste resultaat. Ter conclusie heeft MyMaskFit (UK) nu verschillende herziene prototypen ontvangen waarbij de stap naar het eindproduct weer dichterbij is gekomen. Door te kiezen voor SLA 3D printen is er veel tijd en kosten bespaart ten opzichte van conventionele methoden! Bent u ook benieuwd of SLA 3DP prototyping waarde toevoegt aan uw project, of heeft ons materiaal Standard Resin (Transparent) uw interesse gewekt? Neem contact met ons op, dan helpen wij u graag verder.
AMW-PF5-F2
Scroll naar top