Prototype valschacht

Klant

Brunink Serving Industry

Doel

Het produceren van een prototype wat getoond kan worden aan de klant.
Onlangs kreeg AM Workbench de opdracht om van een nieuwe constructie een schaalmodel te printen. De 3D tekeningen van de klant waren al volledig voorbereid, alleen om beter beeld te krijgen van de inbouwmogelijkheden ontstond de wens om een fysiek prototype van het ontwerp te maken; een schaalmodel. Vanuit de 3D tekeningen konden wij de handelingen van prepareren, instellen, controle en nabewerking van de print rechtstreeks uitvoeren. Door het model in 2 delen te printen kon goed onderscheid gemaakt worden tussen de verschillende componenten. Er is gekozen voor grijze resin bij de component met meeste details, om deze zo goed mogelijk terug te kunnen zien. We zien rechts het resultaat van het schaalmodel 1:50 van de constructie.

SLA-printed

Vanwege de kleine, cruciale details van het ontwerp is gekozen om te printen met onze nieuwste SLA printer. Deze printer, waarbij door middel van lasertechnologie UV-gevoelige vloeistof uitgehard wordt, heeft een nauwkeurigheid van 25μm (0,025mm!). Dankzij deze nauwkeurigheid zien we zelfs bij schaal 1:50 de details van de boutverbindingen terug in het model.

Standaard

Om het model af te maken voor presentatie is door ons een custom standaard ontworpen en FDM geprint, natuurlijk met het AM Workbench logo erop gegraveerd. Door gebruik te maken van zwart filament valt de standaard makkelijk weg op de achtergrond en brengt het model daarbij mooi naar voren. Heeft u ook een ontwerp waarvan een schaalmodel gemaakt moet worden? Of misschien zelfs een functioneel prototype? Neem contact met ons op, dan kijken wij graag wat wij voor u kunnen betekenen.
Scroll naar top